Eerste communie

 

De voorbereiding op de eerste communie gebeurt op school. 

De eerste communie is echter geen schoolviering maar een viering binnen de kerkgemeenschap. Een eerste communie is geen overgang van kleuter naar eerste leerjaar en zeker geen optreden. Het is de eerste volle deelname aan de eucharistie, waarbij het ontvangen van de communie belangrijk is voor de kinderen. Centraal staat steeds Jezus Christus. Hij is het die onder ons komt waar we in Zijn naam samen zijn. Hij is het die ons samen brengt als gelovige gemeenschap.

Vandaar dat het ook belangrijk is dat er een actieve participatie is van groot en klein. De eerste communie wordt daarom enkel gevierd in kerken waar ook op zondag eucharistie gevierd. 

 

Eerste communie 2020

Eerste Communievieringen in de nieuwe parochie Laarne-Wetteren vinden plaats als volgt:

  • zondag 10 mei 2020 om 11:00: Sint-Gertrudiskerk Wetteren voor de basisscholen Eureka, Campus Kompas, Scheppers en Ten Ede;
  • zaterdag 16 mei 2020 om 15:00: Sint-Martinuskerk Massemen voor VBS Massemen
  • zondag 17 mei 2020 om 9:30: Sint-Machariuskerk Laarne voor basisscholen Laarne
  • zondag 17 mei 2020 om 11:00: Sint-Denijskerk Kalken voor basisscholen Kalken
  • donderdag 21 mei 2020 om 11:00: Sint-Gertrudiskerk Wetteren voor de basisscholen Meiroos, Overbeke, Sint-Gertrudis en Sint-Jozef 

 

Eerstecommunicanten die nog niet gedoopt zijn

We  voorzien jaarlijks een gezamenlijke doopviering voor alle kinderen die hun eerste communie willen doen maar nog niet gedoopt zijn.
Deze viering gaat steeds door op Beloken Pasen (zondag na Pasen) in de dekenale kerk te Wetteren voor de mensen die wonen in Laarne, Kalken, Massemen en Wetteren.

Voor de eerstecommunicanten van 2020 is de doopviering dus voorzien op 19 april 2020 om 11.00 u. in de kerk van Wetteren Centrum.
Wie zijn of haar kind inschrijft voor deze doopviering zal per mail worden uitgenodigd naar de doopvoorbereiding.

Om in te schrijven voor het doopsel van een eerstecommunicant gebruikt u dit formulier