Eerste communie

De voorbereiding op de eerste communie gebeurt op school.

De eerste communie is echter geen schoolviering maar een viering binnen de kerkgemeenschap. Een eerste communie is geen overgang van kleuter naar eerste leerjaar en zeker geen optreden. Het is de eerste volle deelname aan de eucharistie, waarbij het ontvangen van de communie belangrijk is voor de kinderen. Centraal staat steeds Jezus Christus. Hij is het die onder ons komt waar we in Zijn naam samen zijn. Hij is het die ons samen brengt als gelovige gemeenschap.

Vandaar dat het ook belangrijk is dat er een actieve participatie is van groot en klein. De eerste communie wordt daarom enkel gevierd in kerken waar ook op zondag eucharistie gevierd.

Eerste communie 2018

Eerste Communievieringen in de nieuwe parochie Laarne-Wetteren vinden plaats als volgt:

• zondag 29 april 2018 om 11:00: Sint-Gertrudiskerk Wetteren voor de basisscholen Eureka, Campus Kompas, Scheppers en Ten Ede;
  • zaterdag 5 mei 2018 om 15:00: Sint-Martinuskerk Massemen voor VBS Massemen
  • zondag 6 mei 2018 om 9:30: Sint-Machariuskerk Laarne voor basisscholen Laarne
  • zondag 6 mei 2018 om 11:00: Sint-Denijskerk Kalken voor basisscholen Kalken
  • donderdag 10 mei 2018 om 11:00: Sint-Gertrudiskerk Wetteren voor de basisscholen Meiroos, Overbeke, Sint-Gertrudis en Sint-Jozef

Eerstecommunicanten die nog niet gedoopt zijn

We  voorzien jaarlijks een gezamenlijke doopviering voor alle kinderen die hun eerste communie willen doen maar nog niet gedoopt zijn.
Deze viering gaat door in de dekenale kerk te Wetteren voor de mensen die wonen in Laarne, Kalken, Massemen en Wetteren.
Voor de eerstecommunicanten van 2019 is de doopviering voorzien op 28 april 2019 om 11.00 u. in de kerk van Wetteren Centrum.
Later worden jullie per mail uitgenodigd voor de doopvoorbereiding.

Om in te schrijven voor het doopsel gebruikt u dit formulier