Eucharistieviering

Christus is op vele wijzen bij zijn kerk aanwezig, maar nergens is Hij zo intens aanwezig als in de eucharistie.
’Dit is mijn Lichaam voor u gegeven. Dit is mijn Bloed, vergoten voor u en voor alle mensen tot vergeving va de zonden.’
Zo sprak Jezus op het Laatste Avondmaal.

De eucharistie is niet alleen ‘gedachtenis’ aan het laatste Avondmaal en de zelfgave van Christus. De eucharistie laat ons nu reeds proeven van de ontmoeting met de verrezen Heer: ‘Heer Jezus, wij verkondigen uw dood en wij belijden tot Gij wederkeert, dat Gij verrezen zijt.’

Misintenties

Door een misintentie aan te vragen worden onze gebeden opgenomen in het gebed van de hele vierende gemeenschap die bijeen is in de zondagse eucharistie.

Een ‘mis’ aanvragen gebeurt doorgaans ter nagedachtenis van een overledene, maar kan ook om tal van andere redenen: uit dank, bij een speciale gelegenheid (bv jubileum), of met een bijzondere gebedsvraag.

Een misintentie kost € 15, en kan worden aangevraagd op het parochiaal secretariaat (oprit dekenij - Markt 18, Wetteren), het dekenaal centrum (Markt 16, Wetteren), en bij deken Yvan (Markt 18). Er zijn ook speciale enveloppes voorhanden in de vier vierende kerken van onze parochie.
Wie het bedrag wenst over te schrijven kan dit doen op de volgende rekeningnummers:

• Voor een viering in Kalken en Laarne: BE78 1325 3440 6686 van Kerkgemeenschap Noord
  • Voor een viering in Massemen: BE52 7512 0705 3109 van Kerkgemeenschap Zuid
  • Voor een viering in Wetteren (Sint-Gertrudis): BE78 4441 6674 3186 van Kerkgemeenschap Centrum

Wil enkel bovenstaande nummers voor dit doel gebruiken a.u.b. en gebruik als mededeling:
"Misintentie + de naam of gelegenheid waarvoor de viering dient te worden opgedragen + gewenste datum*."

In zoverre ze tijdig worden ontvangen, publiceren we deze intenties in KERK & Leven de week voor ze worden gevierd.

* Dit kan enkel tijdens een reguliere weekend- of hoogdagviering.

Overzicht weekendvieringen vanaf 1 januari 2017

Eucharistievieringen in de parochie Laarne-Wetteren en omgeving

17.00 u. Schellebelle St Jan

17.00 u. Merelbeke OLV van de Rozenkrans