Advent: een krans, vier kaarsen, en ... een mand

 

 

Zondag a.s. begint de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis. Een tijd van verstilling, versobering, en hoopvolle verwachting.

In de Gabrielparochie is ook 'de mand' weer van de partij. 

Het concept is bekend: 4 adventszondagen lang plaatsen we in onze 4 vierende kerken een mand. Iedereen die naar de viering komt wordt uitgenodigd om iets van zijn of haar overvloed in de mand te deponeren: geen geld, wel iets materieels zoals niet-bederfbare voedingsmiddelen, persoonlijke verzorgings- of huishoudelijke producten. 

Tijdens de offerande wordt de mand als offergave naar het altaar gebracht, en na de viering zorgen lokale vierde wereldwerkingen ervoor dat de spulletjes bij de mensen belanden die ze het meest nodig hebben. 

 

Houd wel de gouden regel in gedachte: 

Deponeer niets in de mand dat u zelf niet zou willen ontvangen! Wat voor u ‘over tijd’ is, is dat ook voor wie in armoede leeft! En niemand ontvangt graag als geschenk een item dat al half is opgebruikt.

Mogen we ook vragen geen (oude) kledij te doneren. Daarmee kan u terecht bij verenigingen die gespecialiseerd zijn in kledingrecyclage, zoals bv. ’t Ensemble (@tivoli, oude kerk Christus Koning, Wetteren) of in de rode kledingbakken van Wereldmissiehulp (o.m. achter WZC Sint-Jozef, Wetteren).