Collecte Diocesaan Noodfonds

Op zaterdag 11 en zondag 12 februari wordt de jaarlijkse collecte gehouden voor het Diocesaan Noodfonds. Met dit fonds kan de kerkgemeenschap in ons bisdom snel reageren als ergens ter wereld mensen worden getroffen door natuurrampen of oorlogsgeweld.

Vorig jaar bracht werd € 30.821,83  ingezameld in de parochiesKloostergemeenschappen en particuliere giften voegden daar nog eens € 1.305 aan toe.

Naar aanleiding van de orkaan Matthew in Haiti begin oktober werd € 15.000 overgemaakt aan Caritas International voor dringende hulp. De rest werd overgemaakt voor hulp in de vluchtelingenkampen in Libanon en Aleppo.

Het noodfonds steunen kan ook op rekeningnummer BE30 3900 9637 4811 (BIC: BBRU BEBB) van Bisdom Gent, Bisdomplein 1, 9000 Gent.

(foto: © Caritas International)