Dreaming of a 'white' Christmas...

Rejette De Winter, missionaris in Congo, stuurde de leden van missieanimatie een nieuwjaarsgroet. Daarin beschrijft ze o.m. ook de frustratie en teleurstelling die gepaard gingen met de presidentsverkiezingen in dat land. 'Degene die minst stemmen had is aangesteld,' schrijft ze. U leest er meer over in K&L nr 6 van deze week.

Blij was ze wel met het feit dat de kerststal die ze erfde van de parochie van Overbeke eindelijk voltallig was. Ze schreef:

"De kerststal die ik samen met Deken Yvan ging ophalen op Overbeke, in november 2016, hebben we nu, na 2 jaar, pas kunnen uitstallen. De wijzen en herders zaten maandenlang vast in transit hier in Kinshasa. ‘t voornaamste is dat alles in goede staat aankwam na de bootreis, dat tot grote tevredenheid van de parochiegemeenschap die zegt nu een ECHTE kerststal te hebben ..." (met 'witte' beelden - nvdr)