Driekoningen

U bent hier

Op de tweede zondag na Kerstmis viert de Kerk het feest van de Openbaring - in de volksmond nog steeds beter bekend als Driekoningen.

Rond deze tijd gaan kinderen driekoningenzingen langs de huizen - of we noemen het sterzingen indien het voor een goed doel gebeurt. Dat is zeker nog het geval in Laarne, waar het sterzingen een populaire keuzeactiviteit is van het vormseltraject. U leest er gegarandeerd binnenkort meer over.

Ook traditioneel: in de Sint-Gertrudiskerk luistert de folkgroep Reintje Vos uit Stekene de zondagsviering op met oude, Vlaamse kerst- en driekoningenliederen. Omwille van dit kleurijke gebeuren is er geen kindervendienst. Misschien moeten we er in de toekomst aan denken de kinderen uit te nodigen zich te verkleden in koning(in) en zo deel te nemen aan de intredeprocessie. Een beetje theater mag best, op deze exotische dag...

(Op de foto: de drie wijzen gespot in de kerk van Massemen)