Eerste kindermoment van het nieuwe werkjaar

 

Een nieuw schooljaar betekent ook dat het kindermoment tijdens de zondagsviering in de dekenale kerk weer is van start gegaan...

In tegenstelling met wat gemeld werd in K&L nr 35 zal juf Evy er dit jaar niet bij zijn, maar juffen Laetitia en Elsabeth zijn nog steeds van de partij, en verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers om mee het kindermoment te leiden.

Vorige zondag werd al meteen, na het evangelieverhaal beluisterd te hebben, ijverig geknutseld. Dit wisten de kinderen daar naderhand zelf over te vertellen:

‘In het evangelie van vandaag hoorden we dat Jezus niet wil dat we de eerste of de beste zijn. Hij wil ook niet dat we enkel met onze familie of vrienden blijven. Voor God is iedereen evenveel waard. Deze gedachte nemen we mee voor het komende schooljaar. 

 

We maakten een happertje van papier. Met dit spelletje kunnen we morgen gemakkelijk naar kinderen toegaan die we minder goed kennen en samen spelen. Als we op die manier het schooljaar beginnen dan wordt het vast een mooi jaar en bouwen we mee aan een wereld vol vriendschap, zoals God het wil.’

Er is kindermoment elke 1ste en 3de zondag van de maand. Na de verwelkoming gaan de kinderen met de juf naar de doopkapel, waar ze samen met de juf, op hun niveau werken rond het evangelie van die zondag. Net voor het Onzevader sluiten ze opnieuw aan bij de vierende gemeenschap.