Feest van de H.H. Aartsengelen

Vandaag 29 september viert de Kerk het Feest van de Aartsengelen, Gabriel, Michael en Rafael. Dit is ook de officiele feestdag van onze parochie, die werd genoemd naar een van hen.

Bij die gelegenheid schreef onze KERK & Leven redacteur Marc Van Kerchove volgende overweging:

"De engel Gabriël, wiens feestdag we vieren op 29 september, draagt ons allen en verkondigt steeds opnieuw dat het leven sterker is dan de dood. De aartsengel Gabriël laat ons tevens met zijn stem, met zijn muziek en met zijn brede vleugels uitstijgen boven al het vergankelijke. We hoeven zoals vroeger bij onze engelbewaarder, onze geest maar open te stellen en te luisteren naar zijn innerlijke stem. Het is dan ook een zegen dat onze nieuwe uitgebreide parochie de naam van deze engel gekregen heeft, een naam met de diepere betekenis van een engel die ons samen draagt."

U vindt het volledige artikel op de frontpagina van het parochieblad dat morgen, woensdag 30 september, verschijnt.

De afbeelding toont vier aartsengelen: de Anglicaanse Kerk vermeldt ook Uriel bij name. Enkel Gabriel, Michael en Rafael worden bij name genoemd in boeken die tot de Bijbel behoren. Over het preciese aantal aartsengelen bestaat 'enige onzekerheid'...

(Mosaics of the four archangels in St John’s Church, Boreham Road, Warminster, Wiltshire, England / Commons).