Geen missiefeest dit jaar

Corona zet de werkgroep Missieanimatie van onze parochie voor een voldongen feit. Voor het eerst in 36 jaar zal er geen missiefeest kunnen doorgaan in augustus. In de huidige omstandigheden is het onmogelijk om te vieren en te tafelen.

Toch willen we onze twee nog actieve missionarissen niet in de kou laten staan. Zij hebben het in deze corona-tijden nog moeilijker dan anders om hun werk te doen: Réjette De Winter die zich blijft inzetten om armoede en miserie van de modale Congolees in Kinshasa te verlichten, en Zr. Erna De Wulf die zich het lot aantrekt van kinderen en jongeren besmet met HIV in Kigali (Rwanda).

Daarom hebben we al onze weldoeners van de voorbije jaren aangeschreven met de vraag de missionarissen ook zonder de gebruikelijke mosselen en beenham te willen steunen. 330 brieven worden aan huis bezorgd. Ook via KERK & Leven en deze site doen we een oproep om solidairiteit.

We publiceren ook een recent getuigenis van Réjette en Zr Erna in de volgende 2 nummers van KERK & Leven. We rekenen erop dat hun verhaal niet op dovenmansoren valt, en dat we hen – ondanks deze beroerde tijden – ook dit jaar een waardige financiële injectie kunnen geven. (W.M.)

(Wenst u meer te weten over de werkgroep Missieanimatie van de Gabriëlparochie, of onze missionarissen en hun projecten, dan kan u steeds contact opnemen met Noël Backx, voorzitter van de werkgroep, op het nummer 09 369 39 07 of via noel.backx@telenet.be. Wie een gift wil doen voor onze missionarissen kan dit op rekeningnummer  BE06 4441 7490 4122 van Missieanimatie, bij voorkeur met vermelding ‘missiefeest 2020’).

(Foto © Zr Erna)