Het angelus als teken van medeleven.

Allerlei initiatieven zoals vensterzingen, lakens buiten hangen, applaudisseren om 20 uur ... allemaal tekenen van waardering en solidariteit in deze corona-crisis, allemaal spontaan gegroeid vanuit mensen die anderen als het ware 'aansteken' bijna zoals het virus.

Als kerkgemeenschap ritmeren wij onze dag vanouds door het luiden van de Angelusklok: 's morgens, 's middags en 's avonds. Het Angelusklokje is een oproep tot gebed of een kort moment van bezinning. Welnu, als dit klokje (3x3 slagen) de komende dagen en weken zal luiden vanuit één van onze kerktorens, willen wij ons gebed speciaal opdragen aan alle mensen die op één of andere manier getroffen of betrokken zijn door het coronavirus: slachtoffers, familieleden, mensen met financiële moeilijkheden (technisch werkloos, de winkel moeten sluiten, ...)

Heel bijzonder willen we dit Angelus opdragen aan de moedige helden zoals verplegend personeel, dokters, familiehulp, poetshulp, ambulanciers ... kortom al die mensen die staande blijven en dag na dag hun zorg voor de hulpbehoevende medemens met hart en ziel blijven uitoefenen. Van ganser harte: dankjewel!