Het gezin, een kleine kerkgemeenschap

'Deze (corona-) tijden hebben me doen inzien dat het gezin een kleine gemeenschap is, ja, lees maar, ‘kerk’-gemeenschap. Samen leven en lief en leed delen, samen eten en bidden en veel van elkaar leren.

Ik hou wel van het beeld van een kleine kerkgemeenschap. Christen zijn begint thuis… En dat proberen we hier ook.

In de eerste plaats proberen we vreedzaam samen te leven, wat niet altijd gemakkelijk is met vier rondhuppelende ‘bengeltjes’… Met vallen en opstaan leren we met elkaar omgaan, leren we ‘sorry’ zeggen en het weer goedmaken als het eens te grof is geweest.

Dat geldt voor de kinderen onderling, maar ook voor mij. Volwassenen maken ook fouten en kunnen om vergeving vragen. Het is bij momenten toch zo moeilijk om het goede voorbeeld te tonen… '

Dit is een fragment uit een artikel dat Laetitia Lebbe, lid van de parochieploeg, schreef over het gezin als huiskerk, en dit n.a.v. de Dag van het Gezin. U leest het volledige artikel in KERK & Leven nr. 21 dat deze week verschijnt.