Het mag opnieuw... Update

Er mogen vanaf maandag 8 juni opnieuw openbare liturgische vieringen doorgaan.

Tot 1 juli mogen maximaal 100 personen de viering bijwonen. Er mag evenwel slechts 1 deelnemer per 10m2 oppervlakte worden toegelaten in de kerk. Dit betekent dat in 3 van onze zondagskerken minder dan 50 mensen aan de viering zouden mogen deelnemen. Enkel de Sint-Gertrudis is groot genoeg om 100 personen te verwelkomen (en meer).

Daarom heeft de parochieploeg beslist dat er alvast in de weekends van 14, 21 en 28 juni enkel zondagsvieringen doorgaan in de parochiekerk (Sint-Gertrudis, Wetteren), en dit op de vooravond (zaterdag, 18:00 u.) en op zondagvoormiddag (09:00 en 11:00). Aan elk van die vieringen kunnen telkens 100 mensen deelnemen, wat een totaal van 300 geeft, tegenover maximaal 210 indien we in elk van de vier kerken de ene gebruikelijke viering zouden hebben. De parochiepoeg rekent op uw begrip voor deze tijdelijke maatregel.

Wie wenst deel te nemen zal op voorhand dienen te reserveren. Dit kan telkens op de vrijdag net voor het weekend in kwestie. Reserveren voor meerdere weekends zal zeker in juni niet mogelijk zijn. U leest de details later op deze site, en ook in K&L.