Impromptu herdenkinsgmoment in Kalkenkerk

Door corona zijn de diensten rond Allerheiligen en Allerzielen niet doorgegaan. Niet iedereen was op de hoogte, en zo kwamen toch nog enkele mensen opdagen voor ‘de mis’ op zaterdag.

Om deze hoogdagen niet ongemerkt voorbij laten gaan hadden we in onze kerk een sfeervol rustplekje ingericht.

De icoon bovenaan symboliseert de verrezen Christus met een aantal heiligen omkranst met witte voile en enkele bloeiende bloemen. Het paarse doek samen met de vallende bladeren, het kaartje me alle overledenen van vorig jaar tot kermismaandag, en de lichtlantaarn verwijzen naar onze overleden dierbaren.

Dit samen met de gedempte verlichting en de Gregoriaanse gezangen van ons Kalkens koor maakte van dit moment een tijd van bezinnende stilte, zo nodig in deze verwarrende tijden.

Daar hebben de weinige bezoekers (die toch naar de kerk gekomen zijn) dan ook heel erg van genoten; we sloten af na een deugddoend verwijl in onze kerk om 18.45 u. (gdm)

Dat dit onvoorzienen stiltemoment bijzonder gewaardeerd werd bleek uit deze deugddoende reactie die we mochten ontvangen.