Klokken voor vrede

Op 4 oktober herdenkt de Kerk Franciscus van Assisi. In 2019 belooft het een bijzondere gedachtenis te worden. Dit jaar staat deze dag immers in het teken van Franciscus’ ontmoeting met de sultan van Egypte, 800 jaar geleden; een bijzonder inspirerend vredesinitiatief in een tijd dat algemene wederzijdse vijandigheid tussen moslims en christenen aan de orde van de dag was.

In onze parochie is er om 13.30 u. een gebedsmoment voor vrede, dialoog en ontmoeting in de dekenale Sint-Gertrudiskerk. Iedereen van harte welkom! We hebben ook een uitnodiging gestuurd naar de moslimgemeenschap via de voorzitter van de Moskee van Wetteren.

Om 14.00 u – moment waarrond ook de moslims hun vrijdaggebed aanvangen – zullen over heel de wereld de klokken luiden voor vrede.

Alle klokken van onze parochie nemen deel aan dit initiatief.

Vertelt u door waarom er klokgelui zal klinken?

Parochieassistent Antoon Arens schreef een verhelderend artikel bij dit gebeuren dat deze week verschijnt in K&L.