Leven als God...

In de Grote Vakantie doen we al enkele jaren een oproep om ons vakantiekiekjes en -verhalen te sturen. Deze week geeft Erna De Keulenaere in KERK & Leven zelf het goede voorbeeld, met een poëtische beschrijving van haar recente verblijf in de Westhoek.

Een citaat:

"Het is een zegen om naar de Westhoek te trekken. Verblijven in een B&B aan de IJzer. Wandelen temidden de velden waar hazen hun oren spitsen bij het geluid van mijn voetstappen en … wegduiken of verderspringen. Waar fazanten met hun kleintjes over de straat wandelen en rustig tussen de langzaam groeiende maïs verdwijnen. Fietsen op een smal pad langs de IJzer en oog in oog staan met schapen die rustig grazen en verwonderd opkijken. Ik zie ze denken: wat kom jij hier doen? 

En ik denk aan de uitdrukking,  ‘Ons Heer is hier nog niet gepasseerd.’
Of toch juist wel. Alles lijkt nog ongerept, puur."

 

U leest het volledige artikel, waarin Erna ook meer vertelt over haar bezoek aan de abdijen van West-Vleteren en Katsberg (F), in K&L nr. 34 dat vandaag woensdag 19 augustus verschijnt.

 

Wie een vakantieherinnering wil delen (van dit of een vorig jaar) met onze lezers kan steeds een foto met wat uitleg sturen naar redactiepb5@gmail.com of parochieblad.laarnewetteren@gmail.com.