Martinuspad: een pelgrimsroute anno 2019

 

Op zondag 28 april participeerden enkele 'locals' aan de lange tocht van Aalst naar Massemen, die in totaal door zo'n 250 mensen werd bijgewoond. 

De eerste kilometers zijn nog niet uitgepijld maar vanaf Erpe-Mere staat de Sint-Martinusroute mooi bewegwijzerd. Het is een gloednieuwe wandeling die ons langs verschillende Martinusparochies, via Aalst, Lede, Oordegem, Westrem naar Massemen brengt en dit over hoofdzakelijk landelijke en trage wegen.

In Lede, domein van Mesen of het Markizaatdomein was de eerste stop, dan Oordegem. In het buurthuis daar was er plaats om te zitten en te genieten van een warme koffie of een Straffe of Blonde Linde, bier dat speciaal wordt gebrouwen voor het 1000-jarige bestaan van Massemen. 

Dan verder naar Westrem om zo via het ‘houtenplankjes’-pad aan de van Van Hauwermeirsmolen en zo op het dorp in Massemen aan te komen.

Zalig om in alle rust kilometers te stappen met vrienden. ’t Was voor ons wel een pelgrimstocht met diepgaande gesprekken en verhalen die we van elkaar nog niet wisten. We waren verrast door de mooie natuur die hier in onze eigen streek terug te vinden is. We beseffen dit te weinig.

De volledige pelgrimsroute is nog in volle uitbouw en loopt over meer dan 1 000 km tussen Utrecht (NL) en Tours (FR). Dankzij www.wegvanwetteren.be konden wij als eerste genieten van deze wandeling. Een bijzonder dank-je-wel daarvoor!

(Naar een verslag (met foto) van Elisabeth De Meulenaere)