Maximum aantal personen in onze kerken

Vanaf vandaag, maandag 8 juni, is het verbod op openbare liturgische diensten opgeheven.

Voor alle kerken geldt evenwel de regel dat slechts 1 persoon per 10 vierkante meter kan worden toegelaten, met een maximum van 100.

Dit betekent voor de 5 kerken van onze Gabrielparochie dat het maximaal aantal aanwezigen bij een dienst als volgt is:

Kalken St Denijs: 50
Laarne St Macarius: 50
Massemen St Martinus: 35
Ten Ede St Anna: 30
Wetteren St Gertrudis: 100.

Opgelet: voorganger, kerkpersoneel en ceremoniemeesters (bv. uitvaartverzorgers) zijn in dit totaal inbegrepen. Voor het aandeel van de familie en andere genodigden dient men te rekenen op gemiddeld 5 minder dan hierboven aangegeven.

Per 1 juli wordt het maximaal aantal aanwezigen in een kerk opgetrokken tot 200.
Indien evenwel de 1-per-10m2-regel niet wordt aangepast verandert er voor onze kerken niets, behalve voor de Sint-Gertrudis: daar zullen dan 125 personen een dienst kunnen bijwonen.