Meimaand Mariamaand

Elke katholieke kerk die zichzelf een beetje respecteert heeft een volwaardig Maria-altaar, niet zelden te rechter zijde van het hoofdaltaar.

In de Gertrudiskerk heeft O.-L.-Vrouw twee populaire gebedshoeken achteraan in de kerk. Eentje is toegewijd aan O.-L.-Vrouw van Lourdes, het andere andere aan Maria, Hulp der Christenen. Aan beide brandden op pre-coronadonderdagen (marktdag) waanzinnig veel kaarsen.

Omwille van de toegankelijkheid van deze twee gebedsplekken (het zijn geen altaren) wordt het Maria-altaar nogal eens uit het oog verloren. Daar willen we in de meimaand iets aan doen. Er werd gezorgd voor een stijlvolle aankleding en bloemen. Het zal mogelijk zijn er een kaars te branden (wat anders niet kan), en men vindt er het gebed dat paus Franciscus schreef voor deze bijzondere Mariamaand.

Wie weet volgen andere kerken in onze parochie het voorbeeld, en zetten ook zij hun Maria-altaar in de kijker.

.