Nieuwe kerkraad in Laarne

In juli kozen - met enige vertraging - alle kerkraden van onze parochie hun grote helft (3 leden).

In Kalken, Massemen en Wetteren stelden alle uittredende leden zich opnieuw kandidaat, en werden ze ook herkozen (er waren geen tegenkandidaten). Enkel in Laarne en op Ten-Ede waren er telkens 2 nieuwe kandidaat-leden. Zij werden gekozen.

In Laarne gingen voorzitter Ignace Daelman en lid Roger De Vijlder op rust. Ze werden als leden van de grote helft vervangen door Erwin De Moor en Hans Laridon. Guido Vandecappelle werd als derde lid van de grote helft herverkozen.

Na de verkiezing van de grote helft werden de bijzondere mandaten gekozen:

Erwin De Moor, voorzitter
Eric Balthau, secretaris
William Govaert, penningmeester

Guido Vandecappelle en Hans Laridon zijn 'gewoon' lid. Deken Yvan is lid van ambtswege (door de bisschop aangestelde vertegenwoordiger van de parochie).

De ambtstermijn van de grote helft van alle kerkraden eindigt in april 2026. In april 2023 vindt de eerstvolgende verkiezing van de kleine helft plaats (2 leden).

Op de foto's ziet u de ontslagnemende raad (relaxed) en de nieuwe raad (formeel)...
(Met dank aan William Govaert)

Wie de samenstelling van alle kerkraden wil kennen op onze parochie kan terecht op deze pagina.