Nieuwe regeling vieringen vanaf 29 juli

Ten gevolge de beslissing van de veiligheidsraad zijn vanaf morgen 29 juli opnieuw maximaal 100 personen toegelaten in een kerkgebouw.

Deze bijsturing laat zich voelen in twee van onze kerken: in Kalken Sint-Denijs waren in juli 120 mensen welkom, in Wetteren Sint-Gertrudis 200.

Vanaf 29 juli zijn de maxima als volgt voor de vijf kerken van de Gabrielparochie:

Kalken: 100
Laarne: 100
Massemen: 75
Wetteren Sint-Gertrudis: 100
Wetteren-ten-Ede: 60.

Deze aantallen gelden voor alle activiteiten die in een kerk doorgaan: zondagsvieringen zowel als doopvieringen, huwelijken en uitvaarten, alsook (eventueel) culurele of sociale evenementen.

Dat Massemen en ten Ede minder dan 100 personen mogen verwelkomen heeft te maken met de grootte van het kerkgebouw, en de anderhalvemeterregel die moet kunnen gerespecteerd worden..

Ter herinnering: ook het dragen van een mondmasker en het ontsmetten van de handen blijft verplicht in alle kerken. Wie weigert een mondkapje te dragen zal niet in het kerkgebouw worden toegelaten.

Voor Wetteren Sint-Gertrudis wordt reserveren voor de zondagsviering opnieuw noodzakelijk, om te verhinderen dat mensen onverrichterzake aan de kerk staan. Meer concrete info binnenkort op deze site.