Op 'marote' langs kapelletjes in onze gemeente

 

 

Ter gelegenheid van Open Monumentendag kan je zondag a.s. 13 september gratis een fietskaartbrochure verkrijgen. Aan de hand van die fietskaart kan u al fietsend een bezoekje brengen aan diverse kapellen in onze gemeente.

Er zijn twee fietslussen met extra optionele lus. Er worden 24 bestaande kapellen aangedaan en je passeert ook de plaatsen waar 5 kapellen hebben gestaan die nu reeds verdwenen zijn. 

Deze fietskaart wil ons graag laten kennismaken met deze mooie gebouwen in onze gemeente. Voor de kinderen is er ook een aparte vragenlijst opgemaakt om al spelend en zoekend op ontdekkingstocht te gaan.

 

De fietskaart 'Op marote naar de kapellekes' is een initiatief van de archiefdienst van de gemeente Wetteren, de gemeentelijke dienst Toerisme en IOED Schelde-Durme. (Over het project van deze laatste betreffende onderhoud en restauratie van kapelletjes berichtten we reeds eerder.)

 

De fietskaart is gratis te verkrijgen aan het Infopunt in het oud-gemeentehuis (beter bekend als 't Stadhuis), Kerkstraat, Wetteren, nu zondag 13 september 2020, tussen 10.00 en 18.00 u.  Warm aanbevolen!

U vindt de volledige perstekst onder extra informatie lager op deze pagina.

 

(Foto's © IOED Schelde-Durme, met dank aan dhr. Jeroen Trio)