Opnieuw maximum 200 aanwezigen in kerk - vanaf september en enkel in Wetteren

IJverige studie van het ministerieel besluit van 24 augustus leert ons dat pas per 1 september het maximum aantal aanwezigen bij een indoor-evenement wordt opgetrokken naar 200.

Dit betekent dat voor zondag a.s. het nog steeds nodig is te reserveren indien men de zondagsviering wil bijwonen in de Sint-Gertrudiskerk.

De nieuwe regel (max. 200 aanwezigen i.p.v. 100) heeft enkel een gevolg in Kalken en Wetteren. Daar mogen vanaf 1 september respectievelijk 120 en 200 aanwezigen aan een viering deelnemen. Voor de andere kerken verandert er, gezien de veilige afstand-regel (1,5 m) en de grootte van de kerk, voorlopig niets. Het maximum aantal aanwezigen is daar:

Laarne: 100
Massemen: 75
Ten Ede: 60

Reserveren voor de viering van zondag in Sint-Gertrudis kan nu vrijdag via de gekende kanalen:

• telefonisch bij koster Jo op 0473 73 28 04
  • of online met dit formulier .