Parochiale bedevaart naar Oostakker

Op zaterdag 18 meigaan we naar goede gewoonte met onze parochie op Maria-bedevaart naar Lourdes-Oostakker.

Programma

Het programma ter plaatse start om 15.30 u.met de ommegang langs de 7 smarten van Maria. We verzamelen om 15.25 u. aan de grot.

Om 16.00 u.is er de (zondags)viering in de basiliek.

Na afloop is er, voor wie wil, gezellig samenzijn in een nabijgelegen afspanning.

Het staat iedereen vrij op eigen houtje naar Oostakker te ‘pelgrimeren.’ Maar…

Te voet

Echte pelgrims gaan te voet. Guido Baeten is daarbij hun gids.

Men vertrekt om 10.00 u.stipt aan het parochiecentrum Christus Koning (Oude Aardeweg, Wetteren). Men kan ook aansluiten om 10.20 u. op de Zuiderdijk (Wetteren, tegenover de Gamma) of aan Mellebrug om 11.30 u.

Om 12.00 u. eet men een belegd broodje aan Heusdenbrug, om 13.00 u. is het tijd voor een drankje en stukje fruit aan Bergenkruis, en ook bij aankomst aan de basiliek (15.00 u.) is er een drankje voorzien.

Voor het belegd broodje, drankje en fruit betaalt men € 6. Keuze uit broodje kaas, hesp, préparé, tonijn, smos. Inschrijven is noodzakelijk vóór 15 mei bij Guido, Victor Van Sandelaan 22, Wetteren, 09 368 16 66, guidoandrea.baeten@skynet.be

Men kan natuurlijk ook eigen picknick meenemen.

Met de fiets

Fietsers (echte en elektrische) die in groep wensen te rijden verzamelen om 14.00 u. aan de hoek van de Liefkenshoek en de Laarnesteenweg (Wetteren-Overschelde).

Bus

De parochie legt ook een bus in. Men kan opstappen in Massemen (voor het AXA-kantoor), Wetteren (Markt), Ten Ede (dorpsplein) en Kalken (kerk).

Wie opstapt in Massemen en Wetteren wordt om 14.00 u.aan het verzamelpunt verwacht; voor Ten Ede en Kalken is dat 14.20 u.De bus wacht niet, dus wees AUB op tijd!

De bus vertrekt in Oostakker rond 18.00 u. huiswaarts.

Voor de busrit vragen we een bijdrage van € 8/p.

Wie met de bus meerijdt kan ook een wafel met koffie à volonté reserveren in Hotel de Lourdes na de eucharistie. Voor bus, koffie en wafel samen betaalt u € 15.

Dit is niet de reële prijs, in beide gevallen legt de parochie het tekort bij.

Samana-leden van Kalken, Ten Ede en Wetteren-centrum kunnen inschrijven bij hun respectieve voorzitsters.

Anderen mogen dit doen bij Wim Holderbeke via p.assistent.laarnewetteren@gmail.com. U kan ook het strookje dat u vindt onder 'Extra informatie' uitprinten, invullen en afgeven aan de vermelde medewerkers.

Schrijf tijdig in, het aantal plaatsen op een bus is beperkt.

Extra informatie: