Parochie plant 'binnenkort' een Laudato si´-boom

In deze barre tijden doet een beetje goed nieuws dubbel deugd!

In het kader van 5 jaar Laudato si´, de groene encycliek van paus Franciscus, roept Ecokerk de parochies op om symbolisch uitdrukking te geven aan hun engagement om het appel van Laudato si´ ernstig te nemen door een fruitboom te planten.

Ook in onze Gabrielparochie valt de oproep niet op dovemansoren.

Zo zouden we graag in de omgeving van onze 5 kerken in Wetteren, Massemen, Laarne, Kalken en op Ten Ede een fruitboom planten. Daarvoor werden de gemeentes Wetteren en Laarne aangeschreven. Zij reageerden alvast positief. Ook de kerkfabrieken zullen in het proces betrokken worden.

Welke fruitboom het zal worden staat nog niet vast, maar de parochieploeg dacht aan de moerbeiboom (familie moraceae) - een keuze die meer dan één wortel in de bijbel heeft.

Voor het planten van de bomen zal worden beroep gedaan op Kringwerking Tegenstroom, onze parochiale jongerenwerking. Wanneer dit zal gebeuren delen we u ten gepaste tijde mede.

Laetitia Lebbe, lid van de parochieploeg, schreef een uitgebreid artikel over dit project in KERK & Leven nr 45 dat vandaag, woensdag 4 november verschijnt.

(afbeelding © Ecokerk)