Roepingenzondag

Naar aanleiding van roepingenzondag vroegen we Zuster Marie-Thérèse van de Karmel in Moerzeke om een getuigenis. Waarom haar? Ze is afkomstig van Wetteren, en een van de jongste religieuze roepingen van onze parochie. En toch ook om de contemplatieve roeping binnen de Kerk in de kijker te zetten.

De zuster getuigt:

"Na de apostelen schonk de Geest aan de Kerk een hele brede waaier van veelzijdige roepingen, in dienst van de anderen. Elk van hen een eigen aspect van Jezus’ zending navolgend: zieken en armen bijstaan, al weldoende rondgaan, biddend met Hem op de berg…
Tot dit laatste behoort de karmelroeping, met Jezus meegaan ‘in afzondering’ om er te bidden.
Niet voor zichzelf maar voor de hele wereld, voor alle mensen.
Wie tot de Karmel is geroepen krijgt deel aan de liefde van Jezus voor zijn Vader en aan Gods liefde voor alle mensen, zijn kinderen."

U kan het volledige getuigenis lezen in Kerk & Leven nr 20 dat nu woensdag 15 mei verschijnt.