Sint-Anna renoveert rustig verder

Niet AL het kerkelijke leven ligt stil. Uit onze kleinste kerk bereikt ons constructief nieuws...

We meldden reeds dat het ronde altaarpodium werd verwijderd, alsook het wat ruimteschipachtige altaar zelf. Ondertussen heeft een handige timmerman het hoogkoor uitgebreid met een nieuw podium. Dat krijgt dezer dagen een mooie vernislaag.

Net voor  'social distancing' de nieuwe regel werd trokken twee leden van de kerkfabriek naar Kerksken (Haaltert). Pastoor Paul De Wilde (afkomstig van Ten Ede) en zijn kerkraad hebben er na het sluiten van een winterkapel een mooi altaar en ambo 'in de aanbieding.' De zaak was gauw beklonken, en het wachten is nu nog enkel op de formele overdracht (via het bisdom) van beide meubels, en hun verhuis naar Ten Ede.