UItstap dekenale en parochiale beleidsmakers

Op dinsdag 29 oktober, maakten leden van de verschillende parochieploegen uit ons dekenaat, een uitstap naar Sint-Truiden, een mooie gezellige stad met een prachtige, grote markt met drie imposante torens: van het belfort, de oude abdij en de  gotische Onze-Lieve-Vrouwkerk.

Het eigenlijke doel was het museum ‘De Minderen’ te bezoeken. Dit museum vertelt het levensverhaal van Franciscus van Assisi, de geschiedenis van de franciscaanse familie en het erfgoed van de franciscanen in Vlaanderen. Er loopt tevens een tijdelijke tentoonstelling over de ontmoeting tussen Franciscus en de sultan van Egypte Malik Al-Kamil, 800 jaar geleden.

De uitstap werd deskundig voorbereid door Antoon Arens en Annie Backaert, leden van de dekenale ploeg.

Een uitgebreid verslag kan u lezen in K&L nr. 45, dat vorige woensdag verscheen.