Vakantieherinnering aan Chandolin

Eind juli ging opnieuw - en ondanks corona - de gezinsvakantie door in Chandolin (CH).

'De Gabriëlparochie was ook dit jaar goed vertegenwoordigd: naast diaken Paul en deken Yvan gingen ook Mieke (van de parochieploeg) en haar partner Danny voor de eerste keer mee. Onze stagiair Didier maakte deel uit van de groep kinderbegeleiding, en diaken Paul schakelde Tim en Lukas, zijn twee zonen, in om te helpen bij de  logistiek van het kamp.

'Op een aangename, ontspannen manier bracht Mieke elke voormiddag religieuze vorming, met veel afwisseling : ze begon met een ‘opwarmer’,, en werkte vervolgens het thema uit aan de hand van een liedje, een bijbeltekst, een interview…  Na de inhoudelijke input was er ook nog een verwerking in kleine groep, waar aan de hand van enkel richtvragen, verder op het thema werd ingegaan. Mieke heeft zo de aanwezigen meegenomen op de weg van het geloof, dat niet alleen een zaak is van uiterlijkheden, maar ook een innerlijke reis...

'Ook dit jaar werden er lichte, minder lichte en zware wandelingen georganiseerd. Na alweer lekker eten, gemaakt door enthousiaste vrijwilligers was er natuurlijk ook telkens tijd voor ontspanning...

Met grote dankbaarheid en met veel waardering voor de kernploeg mogen we terugkijken op een geslaagde vakantie. De sfeer die er heerst in Chandolin is moeilijk onder woorden te brengen op papier, je moet het meegemaakt hebben... '

U kan een uitgebreider verslag van deze reis lezen in KERK & Leven nr 35 dat deze week verschijnt.

Foto's © Bert Speleers