Vele kleintjes

 

Op de opbrengst van een collecte moest Welzijnszorg in 2020 jaar niet rekenen. Vorige zondag zouden we de collecte voor Afrikadag (Missio) hebben moeten houden, en in het weekend dat komt had Rikolto (Vredeseilanden) moeten kunnen actievoeren aan bibliotheken en supermarkten. Later op de maand zou ook Damiaanactie dat hebben moeten kunnen doen. 

 

Het uitblijven van solidaire acties heeft een enorm effect op de financies van humanitaire organisaties. Zoals het spreekwoord zegt: alle baten helpen! Vele kleintjes die niet worden bijeengesprokkeld zorgen voor een groot gat in het budget. Voor Welzijnszorg werd in 2019 €1515 opgehaald in onze parochie; voor Broederlijk Delen was dat in datzelfde jaar €3099. In 2020 moesten beide solidariteitsacties het zonder colectes stellen...

Maar er is meer. 

 

Alle grote acties hebben het ook - gezien de situatie - moeilijk om hun boodschap te verspreiden.

Daarom lanceert Broederlijk Delen dit jaar digitale lanceermomenten. Zo krijgt wie dat wenst alle nodige informatie en vorming thuis geserveerd. Deelname is gratis; u wordt wel gevraagd op voorhand in te schrijven. Dat kan op de site van Broederlijke Delen.

Vanuit de parochiale werkgroep zorgen we er ook voor dat we zoveel mogelijk input meegeven via deze website, KERK & Leven, en een occasionele mail.