Vespers ter ere van Martinus

Ter gelegenheid van 1000 jaar Massemen  houden we het niet bij één viering.

Nog niet zo erg lang geleden gingen gewone parochianen ook op zondagnamiddag naar de kerk voor ‘het lof’. In de kloosters en abdijen noemt men dit avondgebed de vespers.

Aan de vooravond van het feest van Sint-Maarten, zingen we dit plechtige avondgebed in een unieke sfeer. Met tijdloze gregoriaanse gezangen ter ere van Martinus worden de vespers van het jaar 1019 geëvoceerd. Hiervoor kunnen we rekenen op het ‘Gregoriaans Koor van Kalken’ en op cantor Pieter Stevens. Maar met de hulp van het Martinuskoor zal er ook in het Nederlands gezongen worden en daar willen we iedereen bij betrekken. Zo slaan we de brug naar vandaag en naar de kerkgemeenschap van morgen. Dit uniek en historisch gebeuren wil u dus niet gemist hebben.