Volkstelling in Gabriel

Niet alleen in het 'hele Romeinse Rijk' deed men aan volkstelling. In de Kerk gebeurt het nog steeds, en wel tweemaal per jaar: op de voorlaatste zondag van oktober (missiezondag) en op Kerstmis.

Gelukkig kost dat de getelden geen geld meer zoals in vervlogen dagen, en zoals ook te zien op de Volkstelling in Betlehem' van Pieter Brueghel (zie afbeelding, detail).

Op vraag van de bisschoppen waren we op Kerstmis via de omhaling (totaal vrijwillig) solidair met onze vervolgde geloofsgenoten in Syrië en Irak.

We geven u hier de resultaten, zoals we ze uit de verschillende kerkplekken ontvangen:

• Kalken - Mis op de vooravond (17.00 u.) - 154 aanwezigen - collecte: € 371,2
  • Wetteren - Middernachtmis - 230 aanwezigen - collecte: € 445,7
  • Massemen - 9.00 u. - 150 aanwezigen - collecte: € 235,96
  • Laarne - 9.30 u. - 211 aanwezigen - collecte: € 194,3
  • Wetteren - 11.00 u. - 410 aanwezigen - collecte: € 747,64

Buiten de vieringen ontvingen we via deken Yvan nog een aparte gift van € 50, die ook naar hetzelfde doel gaat. Dit betekent dat we alles samen € 2 045 delen met onze broeders en zusters in het Midden-Oosten. Een waardig kerstgeschenk.

Met dank aan de tellers (van volk en geld) voor het doorsturen van de gegevens.