ALGEMENE INFORMATIE

Plaatselijke coördinator van het vormseltraject is Karolien Buysse

Onze catechisten zijn: Marie-Thérèse Burssens, Karolien Buysse, Annemie Calle, Hilde Moreel en Jurgen Venneman.

Alle communicatie van en met de catechisten gebeurt via email.

Catechesemomenten gaan door op verschillende dagen van de week, en op verschillende tijdstippen. Zondagsvieringen gaan steeds door in de Sint-Gertrudiskerk (om 11.00u - behalve de middernachtmis in de kerstnacht (00.00u), en de paaswake (paaszaterdag - 21.00u).

Inschrijven kan door het webformulier in te vullen. Om naar het webformulier te gaan, klik op knop hieronder :

HIER INSCHRIJVEN

 

Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het deelnamegeld (€ 30) op het rekeningnummer BE45 7360 0700 5989 (Vormsel Gabriëlparochie) met als mededeling: "NAAM vormeling - Wetteren - 2024"

Zoeken

ECHO'S VORMSELJAAR 2022 - 2023

Naamopgave 

Vrijdagavond - 16 december, de vormelingen van Wetteren druppelen langzaam het dekenaal centrum binnen, uitgelaten na een lange schoolweek.
Nadat we samen het Onze Vader gebeden hebben, bekijken we een filmpje rond de naamopgave en ontdekken hoe belangrijk onze naam is, wat onze naam betekent en vooral dat onze naam voor altijd geschreven staat in Gods hand.
Maar onze naam opgeven wil ook zeggen dat we een engagement aangaan, dat we meebouwen aan Gods rijk, dat we daarvoor onze handen uit te mouwen moeten steken.

We voegen onmiddellijk de daad bij het woord en gaan aan de slag! We maken wenskaarten, kerstkransen, versieringen voor in de kerstboom en theelichtjes om af te geven aan Sint-Vincentius. Elk jaar worden de parochianen uitgenodigd om een tastbare gift mee te brengen voor de offerande. Deze giften worden voor de viering in de mand die achteraan in de kerk staat gedeponeerd, en na de viering via Sint-Vincentius gedeeld met mensen in armoede in onze eigen gemeenten. De vormelingen voegen er dit jaar een extra geschenkje aan toe.