Vormseltocht Laarne
Vormseltocht Laarne
Vormseltocht Laarne
Op zaterdag 29 mei was het dan zover: het eerste en enige catechesemoment van dit jaar dat “in het echt” plaatsvond. De vormelingen en catechisten verzamelden aan de kerk van Laarne, om in groepjes van tien, onder begeleiding van een catechist, een wandeling te maken langs de trage wegen van Laarne.

Onderweg waren er een vijftal stops waar een doos verstopt was met daarin een Bijbelverhaal en een bijbehorende opdracht.  Catechist Liesbeth had voor een wegbeschrijving gezorgd, zodat we zeker niet zouden verloren lopen. 

Bij de bib was de eerste doos verstopt met daarin het verhaal van de ontmoeting tussen Maria en haar nicht Elisabeth.  Wanneer Maria Elisabeth begroet, springt haar baby op in haar buik.  De opdracht was simpel: hoever kan je springen?  De vormelingen gingen aan de slag met krijt en een rolmeter en noteerden wie het verst kon springen.  Rinus kwam als winnaar uit de bus.

De tweede opdracht bracht ons naar het Ginstbos.  Daar lazen we het verhaal van de Verloren Zoon en dachten we na over wat er wel eens fout loopt in ons eigen leven.  De vormelingen mochten hun fout op een briefje noteren.  Alle briefjes werden verbrand.

Verder kwamen nog de verhalen van Het Mosterdzaadje en van de Talenten aan bod.  Aan het kasteel zat de laatste doos verstopt.  Daarin stak het verhaal over De Sterke Vrouw. In de doos zat ook een gewicht van twee kilo.  We gingen op zoek naar de sterkste vrouw.  Wie kon het gewicht het langst met gestrekte arm op schouderhoogte houden?  Het was Alys die erin slaagde het twee minuten en drieënveertig seconden vol te houden.  Een absoluut record!

Na al die zware inspanningen wachtte er nog een lekkere wafel en een drankje op de Binnenkoer bij Jan en Nicole.  Het was een zeer geslaagde namiddag waar zowel de vormelingen als de catechisten van genoten hebben.  En dan tellen we nu af naar het Vormsel op zaterdag 18 september…

Zoeken